Velg en side

Om Figurfestspillene

Figurfestspillene i Tønsberg er en norsk figurteaterfestival som eies av UNIMA Norge. Festivalen arrangeres annet hvert år sammen med lokale krefter og fantastiske frivillige, og med god støtte fra nasjonale organer og teatre rundt om i landet. Ledelsen består av en poduksjonsgruppe på tre medlemmer: Anne Helgesen, Henriette Kihle og Pia Gullichsen. Vi kan nås på post (a) figurfestspillene . no

NESTE FESTIVAL: 19.-28.januar 2024
Tidligere festivaler:
24.- 26. januar 2020
22. – 30. januar 2022
Bilder og program fra disse festivalene kan finnes i ARKIVET

Figurfestspillene i Tønsberg fremmer norsk figurteater i Norge. Festivalen er et samlingspunkt for figurspillere, figurmakere, produsenter og figurentusiaster fra hele landet, og en forestillingsarena der publikum kan få å oppleve norsk figurteater på sitt beste. Det arrangeres parade i Tønsberg sentrum, forestillinger, utstillinger og verksteder for både liten og stor, erfaren og ny. I tillegg arrangeres faglige seminar, og vi henter inn kursholdere fra inn- og utland for å bringe ny kunnskap til fagfeltet i Norge. Vi jobber for å vise bredde og kvalitet i programmet vårt og for å ha et bredt nedslagsfelt. Verksted, kurs, utstillinger og gode møteplasser er en viktig del av programmet vårt.  

Festspillene foregår i Tønsberg og Færder. Vi har base på Papirhuset Teater, men benytter også spillesteder som Tønsberg og Færder bibliotek, Tønsberg Torv, Støperiet, Slottsfjellsmuseet, Klubben Scene, Haugar Kunstmuseum og Nøtterøy Kulturhus.

Den grafiske profilen er laget av Breakfast Reklamebyrå, bygget på en logo designet av Tormod Lindgren.

Litt historie: Fra 1992 til 2012 var Agder Internasjonale Figurteaterfestival i Kristiansand et viktig nasjonalt samlingssted for figurteater og bidro sterkt til utvikling av kunstformen. Vi tror at Tønsberg med sin sentrale beliggenhet på Østlandet er i ferd med å bli sete for «den nye Agder-festivalen». Tønsberg nås lett med tog, buss og bil, det er korte avstander mellom spillestedene og deltakerne på festspillene vil være med å sette sitt preg på byen. Figurteaterkunstner Giert Werring som var med å bygge opp Den Internasjonale Figurteaterfestivalen i Kristiansand er vår mentor og veileder i oppbyggingen av Figurfestspillene.

Vi har også to andre figurteaterfestivaler i Norge. Figur i Fossekleiva (arrangeres i Svelvik i oktober hvert år) og Go Figure! (arrangeres i Oslo i mai hvert annet år). Begge festivaler trekker viktige og interessante internasjonale forestillinger til Norge. UNIMA Norge oppmuntrer og samarbeider med disse, og de tre festivalene har tegnet en samarbeidsavtale. Arrangementet i Tønsberg skal markedsføre norsk figurteater og skal i tillegg fungere som et bransjetreff der norske figurteaterkunstnere kan møte hverandre og utveksle fagkunnskap. Januar er valgt som tidspunkt for ikke å konkurrere med de andre festivalene. 

Velkommen til Figurfestspillene i Tønsberg!