Velg en side

Dukkebad med Trond-Viggo om Flode

Litteraturen har sine bokbad, Figurfestspillene har innført dukkebad. Trond-Viggo Torgersen skal dukkebades om den enorme flodhestdukken som han begynt å drasse rundt på i 1976. Flode ble navnet på figuren, og den ble formgitt av Vivian Zahl Olsen.

Trond-Viggo kunne ingenting om dukketeater da han skapte de fire programmene i serien Mens vi går og legger oss. Han valgte barns dukkelek som modell når forholdet mellom ham selv og Flode skulle utformes, og dermed oppfant han sin egen revolusjonerende form for dukketeater. Flode bare lyttet. Trond Viggo snakket. Og det åpenbarte det seg en indre dialog fra et menneske som skulle gå til ro for dagen… så lavmælt, så underfundig. Dette gjorde så dypt inntrykk på det norske publikum at programskaperen har drasset rundt på Flode siden.

Når de Tønsberg i forbindelse med premieren på «Flode møter Trond-Viggo igjen» lørdag 27.januar benytter vi anledningen til å snakke om hvem som er Flode og hvem som er Trond-Viggo. Anne Helgesen er samtalepartner. Slottsfjellsmuseet er vertskap for arrangementet.

Arrangementet er et samarbeid mellom Figurfestspillene i Tønsberg og Vestfoldmuseene!