Velg en side

CORPUS

-av Tormod Lindgren

I Stoltenbergparken, i den vakre musikkpaviljongen like ved jernbanestasjonen stiller dukkemaker, scenograf og billedkunstner Tormod Lindgren ut arbeidet Corpus.

Skulpturen er bygget rundt en avansert tredukke som Lindgren lagde for snart 10 år siden. Dukken fikk aldri plass i forestillingen den var planlagt for og har ligget stiv og livløs på atelieret siden. Slikt skjer hele tiden, lagrene til teatrene er fulle av figurer fra forestillinger som er ferdigspilt. De døde dukkene ligger i stålskap/sarkofager i håp om en dag å komme til liv igjen.

En dag satte Lindgren fyr på dukken, og den utbrente figuren ble siden lagt i en trekkfull kasse. Denne kassen har likheter med de små burene (Castelet) som omreisende teatertrupper spilte hanskedukkeforestillinger i tidligere. Gjerne i parker og paviljonger. Men dette buret er for lite til å romme en dukkespiller som kunne gi liv til figuren. Dukken er alene, død eller kanskje den først kom til live idet den døde, i en slags oppstandelse. 

KUNSTNEREN
Tormod Lindgren har det opprinnelige designet til det som idag er Figurfestspillenes logo og visuelle profil. Hans kunstneriske arbeid kombinerer dagsaktuelle temaer med historie han er en aktuell og spennende kunstner i samtiden. Han er utdannet ved Saint Martins – London / Damu-Praha som scenograf og ved kunst- og håndverksskolen (nå Kunsthøgskolen/KHiO). Lindgren driver teaterkompaniet Teater CORPUS. Parallelt med sitt virke som scenograf, regissør og dukkemaker/formgiver skaper han også installasjoner og kunst i det offentlige rom.

Stoltenbergparken

Figurteater egner seg godt til å treffe dem som ikke selv oppsøker kunst. En av festivalen og UNIMA Norges mål er å bringe kunstarten ut til folk og vekke interesse hos nytt publikum, samt bidra positivt til bylivet i Tønsberg. Noe av det første tilreisende til Tønsberg møter når de ankommer Tønsberg er Stoltenbergparken. Her er det mye trafikk av forbipasserende publikum, som eksponeres for verket.


Tusen takk til Bergesenstiftelsen for støtte til verket.

Initiativet og mulig videre bruk av installasjonen er i samarbeid med Færderbiennalen