Velg en side

ACTING FOR ANIMATION (Utsolgt)

KURSET GIR EN GRUNDIG INNFØRING I STEGENE EN ANIMATØR GÅR GJENNOM FRA IDÉ TIL FERDIG FILMSCENE. Deltakere blir introdusert til forskjellige teknikker for dukkebygging, og UTFORSKER HVORDAN STOP MOTION KAN BERIKE TEATERAnimasjon.


Praktisk kurs over to halve dager (lørdag-søndag) med kursholdere Jens Gulliksen og Liliana Swirska. Kurset henger tematisk sammen med seminaret «Figur i Film og Fjernssyn» som går samme helg, samme sted, og kursdeltakere får fri inngang på seminaret inkludert i kursavgiften.

Jens Jonathan Gulliksen har 20 års erfaring som animatør og animasjonsregissør og har opparbeidet et solid omdømme i den internasjonale stop-motion spillefilm-industrien. Han har arbeidet på flere høyt profilerte produksjoner for navn som Tim Burton, Wes Anderson og Laika Studios. Filmer inkluderer Corpse BrideFantastic Mr. FoxFrankenweenie og Mysteriet Herr Link. Norske filmer inkluderer Jul i FlåklypaHakkebakkeskogen og Kardemomme By. I Kardemommebyfilmen hadde Gulliksen dukkeregie og arbeidet med å gi animasjonen et manuelt uttrykk, så her har han begynt å tenke på sammenhengen mellom figurteater og film med figurer.

Liliana Swirska er utdannet ved kunstakademiet i Warszawa og har arbeidet i det norske animasjonsfilm-miljøet siden 2000-tallet. Hun er modellbygger, skulptør og aimatør og har blant annet vært involvert i filmer som Folk og røvere i Kardemomme byDyrene i HakkebakkeskogenKnertenPittpullterje, og flere av filmene om Solan og Ludvig: Jul i FlåklypaHerfra til Flåklypa og Månelyst i Flåklypa. Hun har også erfaring som lærer i animasjon.


Metodene du vil lære på dette kurset tar utgangspunkt i hvordan animatører planlegger scener i en spillefilm-produksjon. Vi arbeider med analyse av skuespill og rutiner for en troverdig overføring av bevegelse, emosjon og intensjon. Stegene i kurset gir en grundig innføring i metodene en animatør gjennomgår fra idé til ferdig scene og deltakerne lærer å utforme/bygge dukker som oppfyller de spesifikke kravene for stop-motion animasjon.

Kursavgiften inkluderer materialer og utstyr, lunsj begge dager, og fri inngang på seminaret «Figur i Film og Fjernssyn» som går samme helg, også på Papirhuset Teater. Rabattert pris for medlemmer i UNIMA Norge: 1 500 kr.

Vil du bli medlem i UNIMA Norge? Det koster kun 300kr/året.
Les mer på www.unima.no og meld deg inn her: https://airtable.com/shrIhPwWS9SfGFUB3


Når det nermer seg får du som påmeldt deltaljert informasjon med eventuelle forberedelser og eventuelt personlig utstyr som skal tas med. Informasjonen kommer til den epost-adressen du bruker når du melder deg på.

Kurset arrangeres i samarbeid med Norsk Skuespillersenter.
Takk til Fond for Utøvende kunstnere (FFUK) for øremerket støtte til kurset, og til øvrige støttespillere vist nederst på siden.