SNILL

AV OPEN WINDOW THEATRE

 

Lussi er en perfekt jente. Hun er ikke bare høflig, men pen, flink og snill. Så perfekt at HUN en dag blir usynlig. 

Open Window Theatre ble etablert i 2014 og ledes av Dominika Minkacz-Sira. Kompaniet holder til i Bergen og produserer forestillinger som er rettet mot et yngre publikum. Open Window Theatre bruker fine, rene og visuelle uttrykk i sitt arbeid samtidig som de tar opp viktige tema som barn kan både oppdage, le av og se alvoret i. Deres forestilling SNILL er en forestilling for både barn og voksne basert på den populære boken «SNILL” av Gro Dahle.

Hovedpersonen Lussi er en prefekt jente. Hun er ikke bare høflig, men pen, flink og snill. Så perfekt at hun en dag blir usynlig. Lussis utrolige historie viser at man kan være lykkelig bare når man er seg selv. Forestillingen er en blanding av figurteater, skuespill og animasjon med spennende sceniske løsninger, bilder og bevegelser.

Open Window er fokusert på både nasjonalt og internasjonalt samarbeid for å utvikle sin unike kvalitet og teknikker. Regisøren Przemysław Jaszczak og secografen Mateusz Mirowski er unge og erfarte kunstnere fra Polen som er spesialisert i figurteater. Musikken er laget av deres kontroversielle musiker Felix Laband fra Johannesburg.

“Gå å se SNILL! Tidvis dystert men fylt av humor og kraft. En forestilling som vokser inni deg etterpå.”
– Barn i Byen


“​​Barneforestillingen Snill er ikke bare ambisiøs i sitt sceniske uttrykk – den lykkes også med å ta det visuelle og tekstlige universet fra boken den er basert på til teaterscenen.”
– Periskop:

“God barneforestilling om flink pike – syndromet (…) for Open Window Theatre tilbyr kanskje den beste scenekunsten for barn i Bergen”
– Bergens Tidende
 

MEDVIRKENDE:

Kunstnerisk leder, dukkefører, skuespiller:​​ Dominika Minkacz – Sira
Regi: Przemyslaw Jaszczak
Scenogarfi, dukker og animasjon:​ Mateusz Mirowski
Musikk: Felix Laband
Teknisk ansvarlig: Jon Eirik Sira
Produsent: Camilla Svingen

Produksjonen av forestillingen er støttet av Bergen Kommune, Spenn, FFUK og Cornerteateret.

Målgruppe:
Fra 5 år og oppover

Spillested:
Papirhuset Teater – Teatersalen
Adresse: St. Olavs gate 16 B,
3126 Tønsberg

Dato/Tid:
Lørdag 29.januar 2022
Klokken 17:00-18:30