julegaven fra afrika

AV PIANOSTREDET FIGURTEATER 

Pianostredet figurteater presenterer Agnar Mykles juleforestilling «Julegaven fra Afrika»:
Smørbukk og Kari Trestakk går og venter, og gleder seg til at det endelig skal bli julaften… 

Pianostredet Figurteater er et lite figurteater fra Halden som kombinerer fortellerkunst, sang, musikk og dukketeater. Kompaniet drives av Daniel Sandvik og Håkon Mørland. De har som mål å øke interessen for figurteater og levere gode og underholdende forestillinger til både store og små, gammel og ung. «Julegaven fra Afrika» ble satt opp for første gang ved Sundt varehuset i Bergen som en del av vindusdekorasjonen i 1949. Nå ønsker Pianostredet å gi folk mulighet til å se denne klassiske hanskedukkeforestillingen igjen.

«Julegaven fra Afrika» handler om Smørbukk og Kari Trestakk, som går og venter og gleder seg til at det endelig skal bli julaften. Når de ikke ser, kommer julenissen med presanger; kjelke, juletre og en mystisk gave som kommer hele veien fra Onkel Fredrik i Afrika. Julenissen lurer fælt på hva som kan være i den store tunge kassen som virker til å leve sitt eget liv, bokstavelig talt. Hva kan det det være Onkel Fredrik har sendt til Smørbukk og Kari Trestakk? Det blir forviklinger og juleablegøyer i denne enkle hanskedukkeforestilingen. Forestilling bygger på Agnar Mykles tekst, men med rom for improvisasjon og interaktivitet med publikum. Forestillingen utvikler seg i takt med publikums reaksjoner, og ingen forestilling blir helt lik. 

Forestillingen vises på Tønsberg og Færder Bibliotek og på Tjøme Bibliotek i forbindelse med seminaret om Agnar og Jane Mykles dukker den samme helgen.

MEDVIRKENDE:

Dukkespillere: Daniel Sandvik og Håkon Mørland

Produsert av Pianostredet Figurteater

https://www.pianostredet.com 

Målgruppe:
Barn

Spillesteder:
Tønsberg og Færder Bibliotek – Blackbox

Adresse:
Storgaten 16, 3126 Tønsberg

Tjøme Bibliotek
Adresse:
Rødsgata 36, 3145 Tjøme

Dato/Tid:
Lørdag 22.januar 2022
Klokken 12:00-12:30
Klokken 15:30-16:00