Rikke-Petrikke og Ramperommet

Samproduksjon mellom Oslo Nye Teater og Unge Viken Teater, støttet av Dramatikkens Hus

Hvorfor er det mørkt om natta? Hva var jorden før big bang? Finnes ingenting? Hvorfor må man gå på skolen?

Rikke vil ikke legge seg. Og hun vil helst ikke gå på skolen i morgen. Hun har viktigere ting å bedrive tiden sin med. Som å lete etter romvesener. Til å hjelpe seg får Rikke med en bråkete pute, en mørkeredd lampe og en svett vinterdyne. Sammen haler de ut leggetiden og driver pappa til vanvidd.

Men når fantasien får løpe fritt, dukker det også opp en skummel type som vil ha alt i boks – inkludert Rikkes fantasi. En nervepirrende kamp utspiller seg, der Rikke må kjempe for å vinne tilbake kontrollen over rommet sitt.

Rikke-Petrikke og ramperommet er et nyskrevet og underholdende figurteaterstykke, spekket med sprell, moro og ettertanke, for hele familien.

Ester Marie Grenersen har skrevet «Rikke Petrikke og Ramperommet», som hadde urpremiere på Oslo Nye Teater i 2019. Hun var med i den første gruppen av dramatikere i satsningen til Dramatikkens hus, SnikkSnakk, som fokuserer på ny dramatikk for barn. «Rikke Petrikke og Ramperommet» handler om Rikke Petrikke som ikke vil legge seg fordi hun ikke vil gå på skolen dagen etter. Tematisk handler det om voksne, fantasiløse mennesker som forholder seg kategorisk til spørsmål vi har gitt opp å finne svar på. Rikke finner ikke noe utløp for fantasien og nysgjerrigheten sin, og må derfor finne dette utløpet på rommet sitt, blant tingene sine. Rommet blir et grenserom der tingene hennes blir levende. 

MEDVIRKENDE:

Janne Starup Bønes, Marianne Edvardsen, Erlend Rødal Vikhagen.

Manus og regi: Ester Grenersen * Scenografi/kostyme og dukkedesign: Christine Lohre * Lysdesign: Anders Ødegaard * Lyddesign: Peter Baden * Dramaturg: Hilda Levin * Produsent Oslo Nye Teater: Else-Marie Stolt-Nielsen * Produsent Akershus Teater: Sandra Sandbye * Plakatfoto: Fredrik Arff.

En samproduksjon mellom Oslo Nye Teater og Unge Viken Teater (tidl. Akershus Teater)
Forestillingen er støttet av Dramatikkens hus

Omtale fra Periskop: http://www.periskop.no/rikke-petrikke-kritiserer-skolepolitikk-og-skjemavelde/

Omtale fra Scenekunst.no: http://www.scenekunst.no/sak/filosofisk-og-finstemt-figurteater/ 

Målgruppe:
Barn fra 6 til 10 år

Spillested:
Papirhuset Teater

Dato/Tid:
Lørdag 25.januar
Klokken 12:45