FIGURKRO 

For de voksne figurentusiaster:
Kro med figur-innslag og salg av forfriskninger

Cecilie Schilling

Er sanger, skuespiller, figurspiller og buktaler, og er fra Svelvik. Under festivalen Figur i Fossekleiva i høst spilte hun forestillingen «Double». Et av av numrene var en kraftprestasjon der hun buktalte operasang for sitt alter ego «Diva». Nummeret er Figur i Fossekleivas gave til de nystartede Figurfestspillene i Tønsberg.

Herman Berthelsen

Berthelsen er kjent både som tryllekunstner og buktaler. I mange år har apen Charlie vært hans trofaste følgesvenn. Men han har lovet å komme med en overraskelses-dukke denne kvelden. Herman Berthelsen driver dessuten Det Glade Arkiv i Tønsberg og holder også sitt private sirkusmuseum åpent under Figurfestspilene.

Jan Robert Henriksen

Henriksen er tidligere politimann men er nå buktalerartist på fulltid og har utviklet flere helaftens buktalershow. Han har turnert med disse både i inn- og utland. Hans mest ufordragelige dukke er fuglen Konrad. Konrad er likevel velkommen, for morsom er han!

Open Window Theatre

Utdrag fra «Snill»,  en forestilling basert på boken med samme tittel av Gro Dahle. Stykket handler om Lussi, som er så snill og perfekt at hun en dag går i ett med veggen.
Dominika Minkacz-Sira har sin teaterutdannelse fra sitt hjemland Polen. Hun samarbeider med kunstnere fra inn- og utland og setter opp forestillinger for barn og familier der figurteater blandes med andre uttrykksformer.

Skromlehjulet figurteater

Skromlehjulet Figurteater fra Stavanger spiller den ordløse sketsjen, Daten. Figuren i sketsjen er skuespiller i sitt eget teater, uten begrensninger spiller han ut seg selv i kjærlighetens mystiske drama både med alvor og humor. Ide og regi: Roque Jimenez Palacios. Dukkeanimasjon: Roque Jimenez Palacios og Liv Kjersti Iversen.

Puppet slam

Puppet slam er figurteater i kortformat for voksne. Det kan være en scene fra en forestilling eller en frittstående scene, et musikalsk dukkenummer, dansende skygger, et figureksperiment, hva som helst. Maks lengde på scenen er 7 minutter og maks riggetid er 5 minutter. På Papirhuset rigger vi til en liten scene og sørger for muligheten for å spille av musikk via minijack. Figurspiller Ragni Halle har gjort det til et varemerke å arrangere Puppet Slams. Hun leder to slike arrangementer i løpet av figurfestspillene på Figurkroa:

Dersom du/dere har lyst til bidra med et innslag, er bare å sende en mail til ragni.halle(a)hotmail.com.

Målgruppe:
Voksne (18 års aldersgrense)

Spillested:
Papirhuset teater

Dato/Tid:
Fredag 24.januar og
Lørdag 25.januar
fra 20:30 og utover